2019. jan 04.

Robert De Niro, az interjúk királya

írta: Zováthi Domokos
Robert De Niro, az interjúk királya

Vitathatatlan, hogy Robert De Niro minden idők egyik legnagyobb színésze. Kétszeres Oscar-díjas, rengeteg emblematikus szereppel, Martin Scorsese állandó alkotótársa. Várjuk is nagyon a The Irishman-t, ahol mindannyiunk kedvenc pszichopata taxisofőrje együtt játszik Al Pacinoval és az évtizedek óta visszavonult Joe Pescivel.

Akit érdekel az életútja, és pár érdekesség, az olvassa el a korábbi cikkemet a színészóriásról, de hogy addig se unatkozzunk, a tejössz blog felidézi az olasz színész egy olyan tulajdonságát, melyről keveset esik szó, pedig rendkívül szórakoztató: De Niro ugyanis amekkora zseni, olyan borzasztóan rossz interjúalany. Persze ha egy talkshowban van, vagy az ember olvassa a rendkívül minimalista válaszait, derül magában, azonban szakmai szempontból egy újságíró valószínűleg vért izzad, hogy egy "Mmm", vagy "Igen" válasznál többet húzzon ki belőle.de-niro.jpgEnnek története saját bevallása szerint az, hogy 1977-ben adott a Time-nak egy interjút, aztán azzal kell töltenie az idejét, hogy magyarázkodjon, mit is mondott. Az első filmjei után még adott párat. Nem értette (meg kicsit le is szarta - a szerk.) miért olyan fontos, hova járt iskolába, vagy mi a hobbija, és mi köze van mindennek a színészethez. Véleménye szerint semmi. Piers Morgan újságíró szerint semmi olyat nem szabad tőle kérdezni, amire, igennel vagy nemmel lehet felelni, mert akkor egész biztos, hogy csak azzal fog válaszolni. Megnézve pár videóját, a kifejtendő kérdéseknél is egészen szűkszavú tud lenni.

Bemutatok pár interjúrészletet az ifjú Vito Corleone megformálójával:

- Ön a method-acting híve, hogyan készül fel a szerepeire?

- Nehéz ezt így elmondani.

- Mindig is nagycsaládot akart?

- Mmmm.

- Ön New York egyik ikonikus alakja, bánja, hogy most már Donald Trump is az, vagy inkább örül neki?

- Hm, ön mit gondol? 

Az utolsó kérdés-válasz Stephen Colbert The Late Night Show-jában szerepelt, ahol konkrétan vért izzadt a kezdőnek nem mondható showman, hiszen De Niro a szokott nyugis stílusában egy-két rövid mondatban válaszolgatott neki, egy idő után pedig Colbert megunta, és jéghideg martinit iszogatva percekig csak csendben ültek, amit igazából a közönség és a színész is nagyon élvezett. (Én sem bosszankodtam volna ha tőlem történik ez pár méterre az biztos)Mindenesetre pár éves kicsapongását, mely borzasztó filmszerepek elvállalásában nyilvánult meg, reméljük a nagy öreg jóváteszi idén, és ismét nagyszerű játékkal kápráztatja el a rajongóit.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blog Facebook oldalát itt.

Szólj hozzá

interjú film Robert De Niro filmappa Filmappa