2018. már 20.

A legsportszerűtlenebb focipillanatok

írta: Zováthi Domokos
A legsportszerűtlenebb focipillanatok

A minapi hazai bajnoki mérkőzés adta az ihletet erre a kis rövid posztra, ahol a legtöbbet emlegetett vidéki kiscsapat fiatal magyar akadémista tehetsége megsimogatta talpával az öregecskedő válogatott játékost.henty_lovrencsics_fradi_puskas-1024x481.jpg

A Puskás Akadémia utánpótláscsapatából, a Videotonból érkezett játékos megvizsgálja ellenfele cipőjének minőségét

Szerencsére nem lett sérülés, de mindenképp be szeretném mutatni, hogy a magyar bajnokság igenis egy nemes küzdőtér, és csak néha történik ilyen félrelépés. Ellenben a nagy európai bajnokságokkal, mint a német harmadosztály vagy éppenséggel a bosnyák másodosztály, esetleg a francia első kész fertő. Következzen egy kis válogatás néhány igazán sportszerűtlen Pintér "Elfújta a szél bíró" Attila-díjas játékosról:

A világ legdrágább játékosa

Itt világosan látszik, hogy Neymar Jr. a hihetetlen fizetését nem illemtanárra költötte, sokkal inkább Szabó Péter egyik motivációs kurzusán - akinek az olvasható elsőként a honlapján, hogy a világ egyik legjobb motivációs trénere - tanulhatta meg azt, hogy: HATÁRTALAN ÖNBECSÜLÉS! Ezt annyira a tökélyre vitte, hogy szarik mindenbe ami tradíció, hagyomány, fair play, ő jól elhúzogat és szopatja a földön fekve ellenfelet 0:4-nél is, mert "tanuld meg paraszt, te csak irigy vagy, mert nem vagy olyan jó mint én". Ez eddig csak ötlet volt, de nem lepődnék meg, ha ez a két ember egymásra találna. Vélhetően ő sem fog felérni a CR-Messi pároshoz, akárcsak Ibra, pedig játék, és technikai tudásukat senki nem kérdőjelezi meg. Hiába vagy jó zsugás, ha nem vagy csapatjátékos, még Thierry Henry is rájött: egy játékos soha nem nyert Bajnokok Ligáját, ahhoz mindig 11 ember kell.

Sören Eismann

A játékos a  német harmadosztályú Jena-Meppen mérkőzésen mutatta meg, hogy még egy oldalon sem éri meg harcolni vele a háborúban: Csapattársa lent maradt a földön, az ellenfél játékosai megálltak, hogy kiderüljön nem súlyos e dolog. Eisie azonban úgy gondolta, ez egy tökéletes időpont a szépítésre, és a döbbent Meppen hátvédeket bólyaként kikerülve szlalomozott a kapuig. Ez, ha katona lenne, simán hátbalőné társát, hogy elterelje a figyelmet. "Mé, most nyertünk, vagy nem?" 

A bosnyák ülősztrájk

Én esküszöm nem tudom, itt mi történt, mert azt hittem, a balkáni mentalitás egyik ismertetőjele a küzdeni akarás. Na, itt most nem ez történt.A bosnyák másodosztályban egy nullás vezetésnél szabálytalanság történt. A sérülés annyira volt hiteles, mintha Trump elkezdené hirdetni, hogy igazából feminista, és a célja a világbéke. Ezután viszont olyan pofátlan időhúzás kezdődik, ami eddig csak a szakma krémjére, például Diego Costára volt igaz. Érdemes a videót végignézni, ez a csapat bevállalta, hogy ezután nemhogy fair-play díjat nem fognak kapni, de legalábbis biztosan meg lesznek dobálva egy kis hadzsi-cseváppal.

Hülye angolok, angol hülyék

Az angol bajnokság a legkeményebb. Bele tudunk gondolni, hogy egy Newcatle - Aston Villa meccsen utóbbi játékosai választották szét a szarkák két szűrőjét, Lee Bowyert és Kieron Dyert? Maradjunk annyiban, nem ők voltak a legélesebb kések a fiókban. Annak egy ideig ott volt a csapatban Alan Shearer, a legenda. Bár jut eszembe, még olyan csapattársa is volt, mint Joey Barton. Szegény.

Facricio példát (be)mutat saját drukkereinek 

A politikából is ismerős lehet ez a jelenet: A játékos középső ujjait tartja fel a közönségnek, akik miatt ugye a fizetését kapja. Megy is a balhé a brazil bajnokin, amiből látszik, hogy ez a vesztes társaság annyira sem ismeri az összefogás, illetve az Egységben az erő jelentését, mint Vágó Gábor és Gyurcsány Ferenc.

Természetesen még hosszadalmasan lehetne folytatni a sort, hiszen ez jócskán csak a töredéke ezeknek a nagyszerű sportembereknek, akik példát mutatnak a jövő fiatalságának. Persze vannak szép kivételek is, de ezekről majd egy másik posztban értekezünk.

Ha érdekel, kik a tejössz blog szerint a valaha volt legjobb középpályások, akkor ide kattintva tudod elolvasni.

 

Szólj hozzá

sport foci futball