2017. máj 10.

Lassítva sétálni menő zenére még mindig nagyon laza

írta: Zováthi Domokos
Lassítva sétálni menő zenére még mindig nagyon laza

A Galaxis Őrzői 2 kritika

A Galaxis Őrzői bombasikere után körülbelül ez a párbeszéd hangozhatott el a Marvel-főnök Kevin Feige és James Gunn rendező-forgatókönyv író között:

- Te James, frankón eltaláltad az első részt, mindenki imádta. Én meg kerestem egy rakat pénzt. Azt hiszem neki is állhatunk a folytatásnak.

- Oké főnök, van ötleted? Figyelek ám, csak akkor dobok már egy sms-t Chrisnek, hogy kezdje el kipattintani magát a Flexben.

- Nagyon jó. Ha már izom: Drex humora nagyon bejött mindenkinek. Legyen sokkal viccesebb, és mehet pár alpári poén is, Adam Sandler is tarol vele.

- Értem, és mennyire komolykodhatok? Mégiscsak kell bele dráma. Az előző részben az édesanyja által találtuk meg a főszereplő motivációját, és ugye belengettük az apját. Kéne egy menő színész, ötlet. 

- Kurt Russel pont jó lesz, Liam Neesonra gondoltam először, de már megint elrabolták valakijét. Igen, ezt nagyon erősre csináld: A magányosan felnövő árva gyerek, akit lopásra kényszerítettek, megtalálta apját, ám egyúttal eltávolodik az Őrzőktől, akik a valódi családja.

- Igazad van Kevin! Akkor a Család sokkal hangsúlyosabb szerepet kap! (Diesel, ülj vissza a kocsiba, most nem hozzád beszéltünk, köszi!) Bocs, nagyon rá van pörögve erre a szóra.
Na, a lényeg, hogy írok akkor majd baromi megható jelenetet is bele, hadd pityeregjenek is picit a nézők.

groot.jpg
- Szuper! Akkor már csak az akciójelenetekről kell beszélnünk. Gondolom nem kérdés mit várok.

- Egyértelmű, még több és még nagyobb lövöldözések lesznek mindenféle űrhajókon meg gyönyörű színes bolygókon.

- Ha kell nyugodtan használj hozzá LSD-t meg gombákat.

- Oké, a zenével mi legyen?

- Igen, jó is, hogy mondod. Bízom az ízlésedben. Gyakorlatilag legyen a történet, a jelenetek része. És vonuljanak lassítva cool soundtrackekre, mert az olyan királyul néz ki.

- Köszi, akkor neki is állok. A stáblistába meg belepakolok egy rakás vicces jelenetet extrának.

- Te vagy a legjobb, James. 

- Ugyan kérlek.

- Ja, és még valami: A popkultos utalásokkal se spórolj!

- Nyugi, már most van a fejemben vgy három David Hasselhoffos poén.

A filmet látva nem beszéltek mellé, aki beül erre a (kicsit több, mint) két órára a moziba, jót fog szórakozni, még akkor is, ha az első rész szintjét most nem sikerült átugrani, de annyira nem rezeg a léc, hogy leessen a mélybe.

 

 or.jpg

Szólj hozzá

kritika film mozi filmkritika Marvel galaxis őrzői Ami a csövön kifér filmappa Filmappa