2017. ápr 06.

NTRJ - Orosz Ákos

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Orosz Ákos

Főleg vidámabb szerepei által ismerhetjük a Junior Príma díjas színművészt, de Raszkolnyikov is jól áll neki. Villáminterjú a Brazilok című mozi apropójából, melyen Ákos vidáman mesélt a forgatásról, a film mondanivalójáról, emellett néhány komolyabb dolog is szóba került.
15202634_1333029456727758_1504932698507683863_n.jpg

Egy gálameccs után beszélünk, melyen szoros csatában kapott ki a Brazilok stábja a Magyar Művész Válogatottól. Hogyan értékeled a meccset?

(Nevet) Azt hiszem mondhatom, hogy zseniálisan működtem közre a mérkőzés pozitív kimenetelében. Két villanásom is volt, majdnem lőttem egy gólt, ami ahhoz képest, hogy nem fociztam másfél éve, a forgatás vége óta, nem mondható rossznak. 

Nagyon jó hangulat uralkodott a stábban, egész meccsen egymást ugrattátok, ilyen volt a forgatás is?

Nagyon jó volt olyan közegben dolgozni, ahol szeretik egymást az emberek, a szó legpozitívabb értelmében. Inspiráló tud lenni, hogy a rendezőtől kezdve az amatőr színészeken át mindenki profin és jókedvűen teszi a dolgát. 

Tényleg minden ennyire felhőtlen volt?

Na jó, a 45 fokban tűző napon annyira nem volt vicces egész nap forgatni. (Nevet) De amúgy tényleg igazat mondtam. Ha ez a hangulat átmegy a vásznon, már megérte megcsinálni, mert akkor az valami jót fog szülni a nézőben is.

Hogyan fogalmaznád meg a film üzenetét?

Semmi sem lehetetlen.

A Brazilok előtt a Wellhello filmben és a Made in Hungáriában is szerepeltél, melyek mind vidám hangulatú mozik. Bevonzod ezeket?

Ez inkább úgy néz ki, hogy azok lesznek közönségfilmek, amelyek vidámabb hangulatúak. Ez tőlem független szerintem, szerepelek - főleg színházban - komolyabb darabokban is. Bár most, hogy így mondod, szerencsém van ezzel, nem árasztok rossz hangulatot magamból. Alapvetően jó kedélyű figura vagyok.

Mit gondolsz a magyar filmről? Lassan Oscar-nagyhatalom leszünk.

Hahaha. Valóban sok film készül, és ennek örülök is, de azt se felejtsük el, hogy azok az alkotók, akik a díjakat nyerik, keményen dolgoztak akkor is, amikor az egész filmtámogatási rendszer átalakulóban volt, és ez akkor nyilván nem volt látványos.

Miben láthatunk hamarosan?

Most Szász Attilával forgatom az Örök tél című filmet. A többit nemsokára megtudod (mosolyog). De a Vígszínházban nagyon ajánlom a Bűn és bűnhődést, melyben Raszkolnyikovot alakítom, de van még 12 másik futó darabom. 

Akkor nem unatkozol.

Addig jó. :) orosz_a.jpg

/Fotó: Szabó Lilla Forrás: InterCom/

A film előzetese:

 

Szólj hozzá

interjú film premier mozi Orosz Ákos NTRJ Brazilok