2016. okt 27.

NTRJ - Torres Dániel

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Torres Dániel

Torres, de nem az ABBA dalról elnevezett gólkirály, ellenben Megasztár, akit sohasem kellett a celebek közül kimenteni, mert inkább gyerekdalokat ír, pubokban zenél, mindig vidám, de leginkább akkor, amikor egy hegy csúcsán nyűgözi le a világ szépsége.
torres_1.jpg

Mi az a tulajdonság, ami nincs meg benned, de örülnél, ha meglenne?

Talán az összeszedettséget mondanám, nagyon hamar el bír kalandozni a figyelmem, és eléggé szétszórt vagyok, de igyekszem ezen változtatni! :D

Különböző országból származnak a szüleid. A honvágy így neked mit jelent?

Természetesen az ágyikómat, ahova egy fárasztó nap és hajtás után le tudok feküdni! Viccet félretéve, engem Pest nevelt fel, így természetesen ez hiányzik a legjobban, ha elvagyok valahol távol. 

Gyerekkorodban volt ebből beilleszkedési problémád, vagy a kétnyelvűség inkább előny?

Hál'Istennek problémám ebből sosem volt, és ahogy rámutattál, csak előnyöm származott belőle, tekintettel arra, hogy ajándékba kaptam egy második nyelvet cakkom pakk, és hozzá egy jó tág szemléletmódot is!

Mindig mosolyogsz. Minek kell ahhoz történnie, hogy ez ne így legyen?

Szeretek mosolyogni, és másokat is megmosolyogtatni, de elég ha nem eszem vagy nem alszom rendesen, máris a Grincs leszek! Sajnos hajtásban ez sokszor előfordul... :/

Szerinted mi kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az életben?

Legfőképpen az, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, amibe nem fáradtság energiát ölni, ami kiaknázza kreativitásunkat és a lelkesedésünket.

Nem elég egy tökéletes forró csoki? Azért érdemes kiélvezni az élet apró örömeit is, nem?

Óriáshedonistaként egyszerűen imádom az élet apró örömeit, egy finom kávét a napsütésben, egy jéghideg sört a tengerparton, vagy csak egy hambit a Balcsin, bármi csak jólessen!

Ha eldönthetnéd, hova és mikor szüless, mit választanál?

Tyűűű, visszanéznék az ó-egyiptomi érába, nagyon érdekel, már gyerekkorom óta! Illetve a jövőbe, mikor a nyilvánvalóan nem működő politikai rendszert már régen lecserélték olyanra, ahol a társadalom egészséges egészként tud működni.

Mi a kedvenc könyved és miért?

Frank Herbert Dűnéje örök kedvencem, fantasztikus a világ, amit megteremtett, de tulajdonképpen egy politikai szatíra sci-fi köntösben, de nagyon szeretem Verne Gyula irományait is. Szeretem, ha elkalandozhatnak a gondolataim!

Bob Dylan szerinted megérdemelte az irodalmi Nobel-díjat?

Sose hallgattam Bob Dylant, szóval gőzöm nincs, mire kapta, biztos van, aki egyetért a gondolattal, és van, aki nem, mindenesetre egy "köszke" szimpi lenne tőle.

Szereted a hegyeket. Mi olyan különleges bennük?

A kaland ígérete, hogy olyan helyeket tolnak az arcodba, amik arra hívogatnak, hogy: "Gyereee ideee". No meg a levegő, az izoláció, a hegyi patakok tisztasága, az erdők... aaaaah.

Ha hívnának egy valóságshow-ba, elvállalnád? Ha igen, ha nem, miért? Lehet akár értéket is közvetíteni benne, nem?

Nem igazán, nem sok értelmét látom, az értéket meg amúgy is a magam eszközeivel már igyekszem közvetíteni, így visszatértünk az első részhez, hogy magam részéről sok értelmét nem látom. :D

torres.jpg

 

Szólj hozzá

zene interjú hegy Megasztár NTRJ Torres Dániel