2017. ápr 21.

Legendás filmes fegyverek

írta: Zováthi Domokos
Legendás filmes fegyverek

A tejössz blog összeszedte az általa legizgalmasabbnak tartott mozis fegyvereket. Ó mondd, te mit választanál?
Indy ostora
(Indiana Jones 1-4)
Aki a bőrkabát-kalap-ostor kombináció miatt ment ELTE történelem szakra, azt igazán sajnálom, remélem az ebből fakadó frusztrációját nem a 4. B osztályon vezeti le valamelyik külvárosi iskolában. Ennek ellenére Harrison Ford kezében nagyon jól állt az ostor , szépen bele lett írva a filmekbe, és nem csak az ellenség lefegyverzése volt a funkciója, lehetett vele állatot szelídíteni, szakadékot átugrani, meg jól pofán verni magunkat. És persze ha fáradtak vagyunk, még ott van a pisztoly is az oldaltáskában.

 

K ügynök zümmögő tücske
(Sötét ...
Tovább Szólj hozzá

film mozi star wars fegyver kill bill man in black Tarantino Ami a csövön kifér

2017. ápr 11.

Filmfolytatások, amiket nem kellett volna elkészíteni

írta: Zováthi Domokos
Filmfolytatások, amiket nem kellett volna elkészíteni

Sok producer/rendező/színész elköveti azt a hibát, hogy egy jó film után azt hiszi, tud még jobbat, még izgalmasabbat, még lazábbat készíteni, esetleg mítoszt teremteni. Továbbvinni a legendát. Összeszedtem azokat a folytatásokat, ahol szerintem ez nem sikerült. Vagy csak simán borzasztó.
faf.jpg
A mondanivaló a lényeg: család és tengeralattjáró
Volt egyszer egy Mexikó

Annak idején Tarantino országos cimborája, Roberto Rodriguez csinált egy amerikai reamake-et saját, El Mariachi című mozijából. Ez volt a Desperado, ahol Antonio Banderas lobogó hajjal lassítva ugrándozott és lövöldözött, közben hurcolászta mindenhova a gitártokját és Salma Hayeket. Mondjuk utóbbit sokmindenki szívesen hurcolászná magával.

Sajnos a film ...

Tovább Szólj hozzá

kritika mozi lista folytatás tranformers halálos iramban elemi ösztön Film Alien Ami a csövön kifér

2017. ápr 06.

NTRJ - Orosz Ákos

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Orosz Ákos

Főleg vidámabb szerepei által ismerhetjük a Junior Príma díjas színművészt, de Raszkolnyikov is jól áll neki. Villáminterjú a Brazilok című mozi apropójából, melyen Ákos vidáman mesélt a forgatásról, a film mondanivalójáról, emellett néhány komolyabb dolog is szóba került.
15202634_1333029456727758_1504932698507683863_n.jpg

Egy gálameccs után beszélünk, melyen szoros csatában kapott ki a Brazilok stábja a Magyar Művész Válogatottól. Hogyan értékeled a meccset?

(Nevet) Azt hiszem mondhatom, hogy zseniálisan működtem közre a mérkőzés pozitív kimenetelében. Két villanásom is volt, majdnem lőttem egy gólt, ami ahhoz képest, hogy nem fociztam másfél éve, a forgatás vége óta, nem mondható rossznak. 

Nagyon jó hangulat uralkodott a stábban, egész meccsen egymást ...

Tovább Szólj hozzá

interjú film premier mozi Orosz Ákos NTRJ Brazilok

2017. már 29.

A legnagyobb filmes párbajok

írta: Zováthi Domokos
A legnagyobb filmes párbajok

Na gyere ki a hóra, haver! Akkorát kapsz, falat nyalsz! Ebbe a lebujba többé nem teszed be a lábad! - ilyen és ehhez hasonló mondatok gyakran elhangzanak, ha két erő egymásnak feszül. Erősen szubjektv írásomban ezeknél azért grandiózusabb párbajokat szedtem össze a filmtörténetben (vagy inkább saját kútfőmben) kotorászva.
the-good-the-bad-and-the-ugly-lb-1.jpg

Sajnos sokak bánatára kénytelen voltam egy minőségi rostát behozni (értsd: nem a 100 forintos sorban található DVD a Tescóban - még), így szégyenszemre kimaradtak a legendás Bud Spencer - Terence Hill pofozkodások, Steven Seagal összes, és még hű mennyien vannak. Bár az is tény, 14 évesen még biztos halálos bűnnek tartottam volna Van Damme Kickboxerét kihagyni. Ma már annyira nem hőbörgök, inkább beraktam a ...

Tovább Szólj hozzá

kritika film mozi lista jelenet kultfilm párbaj Ami a csövön kifér

2017. már 16.

NTRJ - Dr. Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztos

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Dr. Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztos

A Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal beszélgettünk az ukrán-orosz konfliktusról, korrupcióról, gazdaságpolitikáról, sikerekről és nehézségekről, de természetesen legfontosabb missziója, az Ukrajnában élő magyarok támogatása sem maradt ki.

Fotó:  kormany.hu, Botár Gergely

 

Milyen gyakran utazik Kárpátaljára?

Általában hetente többször, de most például csak vasárnap vezetek le.

Vezet?

Igen. Alapvetően járna nekem sofőr, de tudni kell, hogy üdvözlésnek ilyenkor az ember elé tesznek egy deci vodkát. Erdélyben még ha erélyesen mondom, hogy nem kérek, mert dolgozom/beteg vagyok, akkor elnézik, de itt hatalmas sértés.

Ön hódmezővásárhelyi. Korábban nem volt kapcsolata Kárpátaljával. Akkor miért Önt ...

Tovább Szólj hozzá

interjú Magyarország Kárpátalja Ukrajna NTRJ Dr. Grezsa István

2016. dec 15.

NTRJ - Kiss Miklós

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Kiss Miklós

Arany csótányai bejárták a világ legnagyobb múzeumait. Új külsőt ad boroknak, boltoknak, éttermeknek, vagy éppen repterünknek. Kiss Miklós designer, ard director, képzőművész, a magyar kortárs művészet fiatal generációjához tartozik, aki szerencsére bátran kísérletezik és feszegeti a határokat. Kora ellenére rengeteg munka kötődik nevéhez, emellett fontos társadalmi témákra is igyekszik felhívni a figyelmet.
km2.jpg

FOTÓ: Krisztian Bodis Photography

Fest ők ént vé gezt é l, tehát előbb voltál k é pzőműv é sz, mint grafikus-designer, de mintha szánd é kosan mosnád ö ssze a határokat. Ez így van?

Igen. Szeretem a design és a képzőművészet közötti határokat feszegetni. A képzőművészeti alkotásaimnak például sokszor ...

Tovább Szólj hozzá

design interjú grafika designer Hosszú Katinka Kiss Miklós NTRJ rövid interjú

2016. nov 10.

NTRJ - Ónodi Eszter

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Ónodi Eszter

Napjaink egyik legtehetségesebb színésznője, Jászai Mari-díjas, amikor a színpadon van, akkor ott bizony forr a levegő, és nehéz másra figyelni. Ónodi Eszter emellett az elmúlt tizenöt évben szinte az összes magyar mozifilmben is szerepelt, mégsem tudjuk megunni.

oe_1.jpg

Még nagyon fiatal vagy, de már így is meglehetősen nagy életművel rendelkezel. Melyik volt a legkedvesebb karakter számodra, akit eljátszhattál?

Ami legutóbb nagyon sok örömet okozott nekem, az az Aranyélet. A kritikai visszhangja mellett a nézők is nagyon szerették, ez mindenképpen ritkaságszámba megy manapság, szerintem. De az Anyám és más futóbolondok vagy az Aglaja-béli szerepeimet is borzasztóan kedveltem, illetve egyik első filmemet, a Boldog születésnapot is ...

Tovább Szólj hozzá

interjú film mozi színház színésznő Ónodi Eszter NTRJ

2016. nov 07.

NTRJ - Wossala Rozina

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Wossala Rozina

Szakács szeretett volna lenni, de hamar kiderült, komplexebben érdeklődik a vendéglátás iránt. Így lett aztán Konyhafőnök, emellett hétről hétre bizonyít zsűritagként, és egy igazi Bestia megszelídítőjeként is. Wossala Rozina megmutatta, hogyan kell a nívót tartani, sőt megugrani azt rendszeresen, és munkája minden rezdüléséből látszik, hogy imádja azt, amit csinál.

rozina_2.jpg

Ha egy lakatlan szigetre sodr ó dn á l, h á ny perc ut á n kezden é l recepteken agyalni az ott fellelhet ő alapanyagokb ó l? Ott is figyeln é l a t á lal á sra?

A t á lal á s nagyon fontos. El ő sz ö r a szem ü nkkel esz ü nk, ha valami nem gusztusos, lehet az b á rmilyen finom, nem fogunk r á ú gy eml é kezni, mint é let ü nk gasztro- é lm é ny é re. É n ...

Tovább Szólj hozzá

interjú gasztro főzés Rtl Klub Wossala Rozina Konyhafőnök NTRJ

2016. nov 02.

A színes kockák rejtélye

írta: Zováthi Domokos
A színes kockák rejtélye

Önök hallottak már erről a rejtélyről?

Egyre több helyen tűntek fel. A világ híradói sorra számoltak be azokról a különös graffitikról, melyek egy színes térbeli kockát ábrázoltak. Páran furcsállták, hogy a környékükön egyre több egyetemista jelent meg, és buzgón jegyzetelgettek noteszükbe. A helyi lakosok beskatulyázták a „fiatalság, bolondság” kategóriába. – Addig jó, amíg falfirkákról írogatnak, addig sem drogoznak – mondták.

Nem is ez keltette fel a sajtó figyelmét.

graffiti.jpg

Egy idő után ugyanis már nem csak a könnyen felismerhető, kockás inges göndör hajú pápaszemesek tűntek fel, hanem például – Barcelonában – egy igen híres mérnök is ott sertepertélt az egyik ábra előtt. Majd jött a hír, hogy Los Angelesben több színész is napokat tölt egy ...

Tovább Szólj hozzá

sajtó novella kocka rejtély kifordítva conteo

2016. okt 31.

NTRJ - Bayer Zsolt

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Bayer Zsolt

Megoszt, de nem csak gondolatokat, hanem embereket is. Általában vagy rajonganak érte, vagy finoman szólva sem kedvelik. Bayer Zsolt újságíró, író, publicista olyan, mintha már golyóálló mellénnyel született volna, és nem nagyon fordult még elő vele, hogy véka alá rejtené véleményét.

bayer.jpg

Mit tart a legfontosabbnak az életében? 

A gyerekeimet. Utána hosszú szünet, és jön néhány könyvem, néhány filmem.

Ha van olyan tulajdonsága, amit átadhatna a többi embernek, mi lenne az? 

A szenvedélyességem.

És amit átvehetne?

Türelem, megfontoltság, higgadtság. 

Ritkán látni vidámnak. Annyi itt a probléma, vagy csak a szűk körben nyílik meg?

Alapvetően vidám vagyok. Sőt: talán túl vidám. Igen, a környezetem, a ...

Tovább Szólj hozzá

interjú rövid Bayer Zsolt NTRJ Te jössz