2017. máj 30.

Igeneráció - Akik nem sopánkodnak, hanem csinálják vol.1: Adámi Zsanett

írta: Zováthi Domokos
Igeneráció - Akik nem sopánkodnak, hanem csinálják vol.1: Adámi Zsanett

A Te jössz blog egy új sorozatot indít, amiben olyan fiatalokat mutat be, akikre fel lehet nézni. Esetleg példát venni róluk, hiszen ők kesergés helyett egyszerűen csak csinálják a dolgukat. Vigyázat, ez a rovat inspirálóan hathat egyesekre!

Elsőként Adámi Zsanettet kérdeztem, a fiatal paraúszó hölgy állandóan mosolyog, négyszeres világcsúcstartó, megjárta az Olimpiát és még számos dologra készül(a mosolygáson kívül persze).

18664729_10155391915402996_9144223164045164458_n.jpg

Bármikor látlak nyilatkozni, mindig mosolyogsz. Ilyen a természeted?

Szerencsére mondhatom azt, hogy igen, bár ez elég fura kijelentés. (Nevet) Gyerekkorom óta mindig is mosolygós voltam. A régi fotóimon is nagyban "csízelek", míg esetleg a csoportképeken a többi gyerek grimaszol vagy bambán néz.

...

Tovább Szólj hozzá

úszás felelősség világbajnokság tehetség arany parasport van remény Adámi Zsanett igeneráció NTRJ Igeneráció

2017. máj 24.

Johnny Depp legjobb filmjei

írta: Zováthi Domokos
Johnny Depp legjobb filmjei

Holnap érkezik A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja. Kritika helyett összeszedtem a legjobb Depp filmeket, a rajongók úgyis megnézik a részeges Sparrow kapitány legújabb kalandját.

jd1.jpg

Igaz, hogy mostanában már igencsak meglátszik rajta az alkohol, és a hülye fejfedők illetve maszkok iránti rajongása, azonban nem szabad elfelejteni, Johnny Depp az elmúlt 20 év egyik legnagyobb tehetsége volt, 3x jelölték Oscarra, és 3 filmje is 1 milliárd dollár fölött termelt, ami nem rossz teljesítmény. Menjünk kicsit vissza a múltban, hiszen sok-sok jó film (és még több bor és drog) vezetett Jack Sparrow kapitányig.

Gilbert Grape

Depp ebben a filmben egy lázadó kamaszt alakít, aki nagyon szívesen lelépne a suttyó amerikai kisvárosból, ahova ...

Tovább Szólj hozzá

kritika film mozi lista filmkritika johnny depp top10 Ami a csövön kifér

2017. máj 16.

Jó Fassiból is megárt a sok

írta: Zováthi Domokos
Jó Fassiból is megárt a sok

Alien: Covenant kritika

Eljött a várva várt nagy nap, azaz Ridley Scott kegyetlen gyilkológépe ismét szerencsétlen űrhajósokat vegzál. És hogy jó volt-e vagy sem? Ismét rendhagyó kritika következik.

alien.jpg

A tejössz blog próbál nem sablonos lenni, hiszen a szerzőnél sokkal okosabb és képzettebb kollégák is megszakértik a filmet a mai napon. A továbbiakban szubjektív, kissé kötetlenebb,  spoilermentes elemzés a filmről.

Hol is kezdjem. Egy kolonizáló űrhajó fedélzetén vagyunk, ahol a sztenderd android egy baleset miatt felébreszti a tizenpárfős legénységet(azaz majdnem mindenkit). Ők fognak egy jelet, ami egy közeli lakható bolygóról érkezik, és úgy döntenek, miért is ne szakítsák félbe az eredeti küldetésüket, a raktérben kétezer hibernált ...

Tovább Szólj hozzá

kritika film mozi filmkritika kifordítva Michael Fassbender Alien Alien: Covenant

2017. máj 10.

NTRJ - Csákvári Péter gasztró-, és minivilág fotós

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Csákvári Péter gasztró-, és minivilág fotós

Pizzásdobozon halott légy körül helyszínelők, pendrive-on szexelő irodai dolgozók, protestáns temetés egy fügén.

Csákvári Péter gasztrofotós Herm szigetén unatkozott, amikor is kipattant a fejéből a Tiny Wasteland ötlete, ami nagyot robbant, és körbeszaladt a világhálón a Bored Pandától kezdve a Sun magazinig.

csp2.jpg

Honnan jött a Tiny Wasteland ötlete?

Kicsit világgá akartam menni, még egyszer utoljára, így esett a választásom a roppant izgalmas, 30 lakost számláló Herm szigetére (a francia és angol partok közt - a szerk.). Nem mondom, hogy nagyon pörgős volt ott az élet, így egyszer, amikor egy modellbolt mellett sétáltam el, megláttam ezeket a kis figurákat, és beindult a fantáziám.

Akkor körülbelül unaloműzésnek, hobbinak indult?

Így van. Én 12 éve kezdtem el fotózással foglalkozni, mellette éttermekben szakácsként dolgoztam. A két ...

Tovább Szólj hozzá

fotó interjú kiállítás fénykép NTRJ Tiny Wasteland Men&Tál csákvári péter

2017. máj 10.

Lassítva sétálni menő zenére még mindig nagyon laza

írta: Zováthi Domokos
Lassítva sétálni menő zenére még mindig nagyon laza

A Galaxis Őrzői 2 kritika

A Galaxis Őrzői bombasikere után körülbelül ez a párbeszéd hangozhatott el a Marvel-főnök Kevin Feige és James Gunn rendező-forgatókönyv író között:

- Te James, frankón eltaláltad az első részt, mindenki imádta. Én meg kerestem egy rakat pénzt. Azt hiszem neki is állhatunk a folytatásnak.

- Oké főnök, van ötleted? Figyelek ám, csak akkor dobok már egy sms-t Chrisnek, hogy kezdje el kipattintani magát a Flexben.

- Nagyon jó. Ha már izom: Drex humora nagyon bejött mindenkinek. Legyen sokkal viccesebb, és mehet pár alpári poén is, Adam Sandler is tarol vele.

- Értem, és mennyire komolykodhatok? Mégiscsak kell bele dráma. Az előző részben az édesanyja által találtuk meg a főszereplő motivációját, és ugye belengettük az ...

Tovább Szólj hozzá

kritika film mozi filmkritika galaxis őrzői Ami a csövön kifér

2017. ápr 21.

Legendás filmes fegyverek

írta: Zováthi Domokos
Legendás filmes fegyverek

A tejössz blog összeszedte az általa legizgalmasabbnak tartott mozis fegyvereket. Ó mondd, te mit választanál?
Indy ostora
(Indiana Jones 1-4)
Aki a bőrkabát-kalap-ostor kombináció miatt ment ELTE történelem szakra, azt igazán sajnálom, remélem az ebből fakadó frusztrációját nem a 4. B osztályon vezeti le valamelyik külvárosi iskolában. Ennek ellenére Harrison Ford kezében nagyon jól állt az ostor , szépen bele lett írva a filmekbe, és nem csak az ellenség lefegyverzése volt a funkciója, lehetett vele állatot szelídíteni, szakadékot átugrani, meg jól pofán verni magunkat. És persze ha fáradtak vagyunk, még ott van a pisztoly is az oldaltáskában.

 

K ügynök zümmögő tücske
(Sötét ...
Tovább Szólj hozzá

film mozi star wars fegyver filmkritika kill bill man in black Tarantino Ami a csövön kifér

2017. ápr 11.

Filmfolytatások, amiket nem kellett volna elkészíteni

írta: Zováthi Domokos
Filmfolytatások, amiket nem kellett volna elkészíteni

Sok producer/rendező/színész elköveti azt a hibát, hogy egy jó film után azt hiszi, tud még jobbat, még izgalmasabbat, még lazábbat készíteni, esetleg mítoszt teremteni. Továbbvinni a legendát. Összeszedtem azokat a folytatásokat, ahol szerintem ez nem sikerült. Vagy csak simán borzasztó.
faf.jpg
A mondanivaló a lényeg: család és tengeralattjáró
Volt egyszer egy Mexikó

Annak idején Tarantino országos cimborája, Roberto Rodriguez csinált egy amerikai reamake-et saját, El Mariachi című mozijából. Ez volt a Desperado, ahol Antonio Banderas lobogó hajjal lassítva ugrándozott és lövöldözött, közben hurcolászta mindenhova a gitártokját és Salma Hayeket. Mondjuk utóbbit sokmindenki szívesen hurcolászná magával.

Sajnos a film ...

Tovább Szólj hozzá

kritika mozi lista folytatás filmkritika tranformers halálos iramban elemi ösztön Film Alien Ami a csövön kifér

2017. ápr 06.

NTRJ - Orosz Ákos

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Orosz Ákos

Főleg vidámabb szerepei által ismerhetjük a Junior Príma díjas színművészt, de Raszkolnyikov is jól áll neki. Villáminterjú a Brazilok című mozi apropójából, melyen Ákos vidáman mesélt a forgatásról, a film mondanivalójáról, emellett néhány komolyabb dolog is szóba került.
15202634_1333029456727758_1504932698507683863_n.jpg

Egy gálameccs után beszélünk, melyen szoros csatában kapott ki a Brazilok stábja a Magyar Művész Válogatottól. Hogyan értékeled a meccset?

(Nevet) Azt hiszem mondhatom, hogy zseniálisan működtem közre a mérkőzés pozitív kimenetelében. Két villanásom is volt, majdnem lőttem egy gólt, ami ahhoz képest, hogy nem fociztam másfél éve, a forgatás vége óta, nem mondható rossznak. 

Nagyon jó hangulat uralkodott a stábban, egész meccsen egymást ...

Tovább Szólj hozzá

interjú film premier mozi Orosz Ákos NTRJ Brazilok

2017. már 29.

A legnagyobb filmes párbajok

írta: Zováthi Domokos
A legnagyobb filmes párbajok

Na gyere ki a hóra, haver! Akkorát kapsz, falat nyalsz! Ebbe a lebujba többé nem teszed be a lábad! - ilyen és ehhez hasonló mondatok gyakran elhangzanak, ha két erő egymásnak feszül. Erősen szubjektv írásomban ezeknél azért grandiózusabb párbajokat szedtem össze a filmtörténetben (vagy inkább saját kútfőmben) kotorászva.
the-good-the-bad-and-the-ugly-lb-1.jpg

Sajnos sokak bánatára kénytelen voltam egy minőségi rostát behozni (értsd: nem a 100 forintos sorban található DVD a Tescóban - még), így szégyenszemre kimaradtak a legendás Bud Spencer - Terence Hill pofozkodások, Steven Seagal összes, és még hű mennyien vannak. Bár az is tény, 14 évesen még biztos halálos bűnnek tartottam volna Van Damme Kickboxerét kihagyni. Ma már annyira nem hőbörgök, inkább beraktam a ...

Tovább Szólj hozzá

kritika film mozi lista filmkritika jelenet kultfilm párbaj Ami a csövön kifér

2017. már 16.

NTRJ - Dr. Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztos

írta: Zováthi Domokos
NTRJ - Dr. Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztos

A Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal beszélgettünk az ukrán-orosz konfliktusról, korrupcióról, gazdaságpolitikáról, sikerekről és nehézségekről, de természetesen legfontosabb missziója, az Ukrajnában élő magyarok támogatása sem maradt ki.

Fotó:  kormany.hu, Botár Gergely

 

Milyen gyakran utazik Kárpátaljára?

Általában hetente többször, de most például csak vasárnap vezetek le.

Vezet?

Igen. Alapvetően járna nekem sofőr, de tudni kell, hogy üdvözlésnek ilyenkor az ember elé tesznek egy deci vodkát. Erdélyben még ha erélyesen mondom, hogy nem kérek, mert dolgozom/beteg vagyok, akkor elnézik, de itt hatalmas sértés.

Ön hódmezővásárhelyi. Korábban nem volt kapcsolata Kárpátaljával. Akkor miért Önt ...

Tovább Szólj hozzá

interjú Magyarország Kárpátalja Ukrajna NTRJ Dr. Grezsa István